Globális nézettség:

Nyikom starthely (teszt) időjárása:

Képtárunk:

Videótárunk:

 

Nyikom, függővitorlázó starthely és leszálló repülési szabályai!

A területen repülési tevékenységet végzők kötelesek betartani az érvényes légügyi előírásokat, valamint az alábbi pontokban leírt helyi szabályokat.

 1. A lejtőrepülés a hegyoldal előtti lejtő fölött, fekvő nyolcast leírva ingavonalban történik.
 2. Az ingavonalon annak van elsőbbsége, aki a hegyet jobb kéz felől látja. Akinek a hegy bal kéz felé esik, köteles jobbra kerülni. Alá- vagy fölérepülés TILOS!
 3. Az ingavonalon repülve lejtőnívó alatt a hegy felé fordulni TILOS!
 4. Az ingavonalon megállni, egy helyben lebegni TILOS!
 5. Start előtt meg kell győződni a repülést végrehajtó személynek, a repülőeszköz és hevederek hibátlan állapotáról, a karabinerek, csatok rögzítettségéről és arról, hogy nincs a közeli légtérben másik repülőeszköz, akit zavarhat a startolással. (Figyeld, és figyelmeztesd az előtted startoló pilótatársaidat is!)
 6. Starthelyre visszaszállni indokolt esetben csak akkor szabad, ha van megfelelő méretű szabad terület, ahol nem tartózkodik senki, és a leszállás biztonságosan végrehajtható!
 7. Földet érés után a repülőeszközt vidd a leszállópálya szélére!
 8. A leszállópályán való közlekedés során figyeld a légteret! Úgy haladj át a reptéren, hogy közben ne zavard a leszálláshoz készülő pilótákat.
 9. Sátrazni és parkolni a széljelzőtől Ny-i irányban 10m széles sávon belül szabad.
 10. A starthelyen vagy a leszállóban hagyott eszközökért, járművekben esett kárért, nem vállalunk felelősséget!
 11. Vigyázz a természet rendjére, élővilágára, a hozott hulladékot vidd magaddal, ha tüzet raktál, távozás előtt győződj meg arról, hogy teljesen kialudt-e.         

  
A starthelyet a Nyikom Hegyisport- és Természetvédő Klub üzemelteti és tartja karban. Regisztrált, érvényes okmányokkal rendelkező pilóták számára díjmentes.

 

 

 
Utolsó frissítés: 2012. január 22.
Minden jog fenntartva © 2008-Nyikom HTK