Globális nézettség:

Nyikom starthely (teszt) időjárása:

Képtárunk:

Videótárunk:

 

Geochanching

 

Egy olyan szabadidős tevékenység a természetben, amely a modern technikára alapozva eleveníti fel a kincskeresés ősi szenvedélyét. A játékban résztvevők világszerte érdekes helyszíneken, elrejtenek egy ládát,  amelynek helyét GPS segítségével bemérik, majd a koordinátáit közzéteszik a játék internetes oldalán: www.geocaching.hu

 

A játék többi résztvevője a koordináták alapján keresi meg a rejtekhelyet, és feljegyzi a ládában található jelszót, amelynek segítségével rögzítheti a megtalálás tényét a honlapon. A bejelentkezéskor mindenki közkinccsé teheti a keresés közben szerzett személyes tapasztalatait, valamint a helyszínnel kapcsolatos ismereteit, és az ott készített fotóit is; ezáltal a honlap az évek során egy hatalmas, több ezer ember által szerkesztett, folyamatosan bővülő online útikönyvvé válik, ahol érdekességek sokasága található meg.
A Nyikom HTK tagjaiból, 2003-ban alakítottuk meg a Nyikom Team geocaching csoportot. Az első ládát a Nyikom starthelyre helyeztük el. Ezt követte a Nagykoncsúr, ami a Nyugat-Mátra hegyvonulatának DNy-i csúcsa. Az egyesület által szervezett programokon is nagy szerepet kapott a kincsvadászat játék, amely osztálykirándulások, csapatépítő tréningek izgalmas részét képezi.

 

Várjuk az élménybeszámolókat, véleményeket, gondolatokat...!

Vendégkönyv:
 
Utolsó frissítés: 2012. január 22.
Minden jog fenntartva © 2008-Nyikom HTK